Kategorija: Arhiva Turić

Popis stanovništva uključuje i popis onih koji više od 12 mjeseci žive izvan BiH

Na predstojećem popisu stanovništva u BiH od 1. do 15. 10. 2013. moći će se popisati svi koji žive u BiH, kao i svi koji više od 12 mjeseci borave u inozemstvu zbog rada, školovanja ili drugih obiteljskih razloga.
Popisati se mogu i oni koji nemaju JMBG (na primjer djeca rođena u inozemstvu za koje roditelji nisu ishodili dokumente BiH), a potrebno je umjesto JMBG navesti datum rođenja.
Pojedinosti i obrasci potrebni za prijavu i popis onih koji više od 12 mjeseci borave u inozemstvu mogu se skinuti na poveznici ovdje.
Mještani, župnici, biskupi, nadbiskup i kardinal pozivaju vjernike i sve katolike da se odazovu popisu, kako bismo preko toga mogli ostvarivati svoja prava, i prava naših sunarodnjaka koji stalno žive i rade u BiH.

Sastanak Mjesne zajednice 1. 11. 2008.

U subotu, 01. 11. 2008. godine u 18 sati održat će se u prostorijama Mjesne zajednice (MZ) Turić (zgrada bivše pošte/ambulante) sastanak MZ, na koji su pozvani mještani.
Predloženi dnevni red je:

  1. Izvješće o provedbi proteklih lokalnih izbora
  2. Dogovor/razgovor o mogućim koalicijama
  3. Razno

Lokalni izbori u BiH 2008

U nedjelju, 5. listopada održavaju se lokalni izbori u BiH. Potičemo sve one koji nisu glasovali poštom, a imaju mogućnost i pravo glasa (zapravo, potrebno je imati važeći dokument izdan u BiH) iskoriste svoje pravo i glasuju. Na dijelu izbora koji se odnose na predstavnike u Skupštini općine je i Hrvatski blok, tako da očekujemo da će naši mještani glasovati za kandidate s liste Hrvatskoga bloka (HB).

Nikome ne dajemo prijedlog za koga glasovati s liste Hrvatskog bloka, to morate sami odlučiti (za cijelu listu ili samo za pojedine kandidate s liste HB). Što se tiče izbora za Načelnika općine, tu nema prijavljenoga hrvatskoga kandidata, i u razgovoru s nekim mještanima stječe se dojam, s obzirom da nitko od tri kandidata nije ponudio javni program s kojim bismo bili u poznati a koji se tiče nas Hrvata u općini i naših mjesta, ne možemo sugerirati ništa. Ako netko od ljudi u Turiću ima informacije o predizbornim dogovorima, onda se informirajte i odlučite hoćete li, i za koga, glasovati na listi za Načelnika općine.

SPORTSKA događanja za Ilino 2007

Sva događanja se odvijaju na igralištu.

19. 07. 2007.
s početkom u 16 sati:
Malonogometni turnir u čast poginulih branitelja na igralištu

20. 07. 2007.
s početkom u 16 sati:
Tri nogometne utakmice mlađih uzrasta Dinama-Turić i Mionice (od 8 do 16 godina)

s početkom u 17 sati:
ODBOJKAŠKA utakmica između Reprezentacije Hrvatske i Modriče

s početkom u 18,30 sati:
nogometna utakmica između ekipe veterana Dinamo-Turić i Dinamo-Turić (Zagreb – koji se natječu u veteranskoj ligi u Zagrebu)

21. 07. 2007.
s početkom u 18 sati:
nogometna utakmica između ekipe veterana Dinama-Turić i Tramošnice.

Turic.hr © 2014 Frontier Theme