Kategorija: Arhiva – razno

Inicijativa za podizanje spomen-obilježja na groblju Mendeševac hrvatskim stradalnicima iz Blaževca

Dragi posjetitelji www.turic.hr,

Obavještavamo Vas o akciji pod sloganom “…da se ne zaboravi.!” koja ima za cilj izgradnju spomen-obilježja svim hrvatskim stradalnicima iz Blaževca u drugom svjetskom ratu i poraću, te u ratu 1992.-1995.

S obzirom da je riječ o našem susjednom selu, a mnogi od nas imaju rodbinu u Blaževcu ili porijeklom iz Blaževca, pretpostavljamo da ova akcija ima važan značaj i za naše Turićane i da će kod mnogih pobuditi veliko zanimanje ili biti od interesa.

Popis žrtava, oblikovno rješenje, kao i ostale pojedinosti o ovom kulturološkom, etičkom i kršćanskom činu možete saznati od inicijatora akcije Fabijana Jokića – podatke za kontakt preuzmite OVDJE.

Lovačko društvo “Fazan” i 2012.

Lovačko društvo “Fazan” aktivno djeluje u selu. Za dodatne informacije i pridruživanje ili učlanjenje možete se obratiti u selu Mati Lučiću (Ivinom), a telefonski gosp. Petru Matanović (tel. 004369912697701) ili gosp. Dušku Đurić (Fazanerija Turić tel. 0038765531087).

(Iako, mnogi od nas bili bismo sretniji da naši lovci za lova, i kasnije, više pojedu kupljene hrane i mesa, nego mesa od ulovljene divljači. Jer, težak je život te jadne divljači, posebno zimi pred naoružanim i poletnim lovcima. A čini se da su lovci i dosta ugroženi po pitanju visokih masnoća u krvi, pa bi ima najkorisnije bilo da se u lovu što više nahodaju i napričaju, a što manje pojedu i ulove. Ali pozdravljamo svaku vrstu pozitivnog druženja u selu.)

Lovačko društvo Fazan

Lovačko društvo “Fazan” imat će sastanak lovaca i članova na Uskrs, odmah poslije izbora za Mjesnu zajednicu Turić. Za dodatne informacije možete se obratiti gosp. Petru Matanović (tel. 00-43-699-1269-7701) ili gosp. Dušku Đurić (Fazanerija Turić tel.00-387-6553-1087).

Izbor vodstva Mjesne zajednice 24. travnja 2011.

Za Uskrs, poslije mise u 11 sati, u bivšoj zgradi ambulante održat će se izbori za novo vodstvo Mjesne zajednice Turić, tj. izbori za članove Savjeta MZ Turić (koji na prvoj sjednici biraju među sobom Predsjednika i Zamjenika predsjednika).

Bilo bi lijepo da se odazovemo u što većem broju. U nastavku je prva lista kandidata.

 

Predloženi kandidati za Savjet MZ Turić:
1. MARIJAN JOSIPOVIĆ Brđani
2. PERO MATIĆ Brđani
3. STIJEPO ČELEBIĆ Brđani
4. MARIJAN ŠOKČEVIĆ Bukvik
5. JOZO LUČIĆ Staro Selo
6. IVO ŠARIĆ Staro Selo
7. MATO LUČIĆ Staro Selo
Suradnici Savjeta MZ Turić:
1. Federacija BiH (Liporašće) Marijan Gavranović
2. Hrvatska-Županja Niko Ivikić
3. Hrvatska-Osijek Pero Josipović
4. Hrvatska-Zagreb Bono Lučić
5. Austrija-Wien Matija Šarić
6. Austrija-Linz Pero Matanović
7. Švicarska Mato Šarić

 

Turic.hr © 2014 Frontier Theme